Persbericht

Persbericht

 

Almere, 12 april 2018

Officiële start van de Leerwerkcirkel!

Vandaag, donderdag 12 april is de officiële start van de Leerwerkcirkel. Een initiatief van de Triple Helix (ondernemers, onderwijs/zorg en overheid) om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die buiten “het systeem vallen” (alsnog) een goede kans te bieden op een duurzame arbeidsplek.

Na een aantal inspiratie-sessies hebben ondernemers, overheid en onderwijs/zorg enthousiast besloten om zich te verenigen en zich hard te maken om mensen te begeleiden naar duurzame werkplekken, die nu buiten het systeem vallen. Het aantal deelnemende partijen aan de Leerwerkcirkels heeft vanaf de eerste bijeenkomst een hoge vlucht genomen. Met name het aantal ondernemers dat zich spontaan aanmeldt, is verrassend groot. Een uitspraak van de ondernemers: ‘als het nu in de hoog conjectuur niet lijkt, dan lukt het nooit’. Wat dit initiatief bijzonder maakt, is niet alleen de kracht van de onderlinge samenwerking, maar ook dat de deelnemer centraal staat. Immers, bestaande voorzieningen en regelgeving hebben niet gewerkt voor hen en zullen op maat moeten worden aangepakt.

‘Dit initiatief is exact hetgeen wij voor ogen hebben’, aldus de voorzitter van de Vliegende Brigade (Jacob Brobbel), als wij projecten willen aanjagen. De Vliegende Brigade is in het leven geroepen door de gemeenteraad van Almere en kent als opdracht ontbrekende schakels in de overgang van onderwijs naar arbeid in te zetten.

De doelstelling van de komende periode is nog meer ondernemers te betrekken bij het initiatief. Of zoals een ondernemer uit Almere zei: ‘iedere ondernemer moet zich over een jaar schamen als deze zich nog niet heeft aangemeld als lid van de Leerwerkcirkel’.

Werkzoekenden en belangstellenden vanuit de Triple Helix kunnen zich aanmelden vanaf woensdag 16 april via de website of bellen met 036-5400978,

Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website www.leerwerkcirkel.nl.
U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen op telefoonnummer 036-5400978